Efterlysning #161

Söker vilken som helst information (utöver det som finns i de vanliga församlingsböckerna samt utdrag ur SCB) för Hellevi Albertina Genborg/Eriksson född 1902.05.01 i Hjälta, Långsele och hennes mamma Amanda Elisabet Eriksson (född Genborg) f 1879 också i Långsele.

Efterlysning #160

Mitt namn är Lisbeth Lindberg född Nilsson. Min mamma Anna Kristina Nilsson född Könberg, växte upp med sin Mor Agnes Karolina Könberg i Nyhamn vid Ångemanälven. Min mammas pappa är okänd och var aldrig gift med min mormor Agnes. Agnes föräldrar dog innan hon var 8 år och hon försörjde sig sedermera som gårdssömmerska hela livet. Mammas pappa kan ha hetat William, men vi vet inte. Jag är nu oerhört nyfiken på vem mammas pappa kunde vara.
Kan någon hjälpa mig så skulle jag bli oerhört glad.

Mvh

Efterlysning #159

Jag söker upplysningar om Elias August Bölander och hans familj. Han är född i Bodums socken 1872-07-19 och dog på ålderdomshemmet i Strinne 1953-03-29.
Tacksam för all möjlig information då det idag inte finns några efterlevande till Elias August.
Med vänlig hälsning,

Efterlysning #158

Hej!
Jag letar efter uppgifter om min farfars bror Håkan Ferdinand Gummesson född t Bräkne-Hoby, Blekinge 1857-12-17. Han utvandrade till St Paul, USA 1881-03-18.

Här trodde jag att han har levt sitt liv i USA men så fick jag plötsligt en uppgift att han bott i Gudmundrå. Det stod nämligen i Bouppteckningen efter has mor att H F vistades i Strömnäs. I Gudmundrå Församlingsbok 1910-1921 sidan 2706 finns H F noterad som Gårdfarihandlare. Anm: Saknar intyg för tiden 1881-03-18 – 1913-06-06. Inflyttning till Gudmundrå sker från Bräkne-Hoby.

H F avled 1928-12-23 i Frånö, Gudmundrå, ogift. Gudmundrå dödbok sida 219.

Det jag söker är om det finns några uppgifter om hans liv i Gudmundrå. En gårdfarihandlare borde vara känd i området och kanske vara något av ett original.

Tacksam för hjälp med mer info.

Med vänliga hälsningar

Efterlysning #157

Hej!
Jag har länge forskat på mina rötter i Västernorrland och Västerbotten. I huvudsak har jag ägnat mig åt släkterna von Ahn (Abborre von Ahnen, Ahnen) och Abrahamsson Albrecht som kommande från olika landsändar knöts samman i Västernorrland. Många frågetecken kring deras vandringar i Västernorrland finns fortfarande kvar.
Men nu till min egentliga efterlysning:
Min far (90 år om en vecka) har en farbror som försvann. Hans namn var Frans Otto Svensson och han föddes 1893-03-27 i Frånö, Gudmundrå fs. Föräldrarna var Frans Otto Svensson, född 1854 i Östergötland och Ingeborg Larsdotter, född 1852 i Ljustorp.
Frans Otto d y ska enligt familjetraditionen ha rest till Amerika, om för att besöka sin farbror eller för att utvandra är osäkert i det här läget. Det kom ett brev från honom, där han sa att han skulle resa hem före andra världskriget men han hördes sedan aldrig av. Brevet är borta och ingen idag minns när det var avsänt. Hans närmaste här i Sverige har förmodat att han rånats och kanske dödats där borta.
Det jag har hittat om honom är att han 1918-06-12 gifte sig i Norge med Olava Mathilda Skaurland, hemmansägardotter född 1900 i Vikeland. De skrivs in i Församlingsboken A II a/9 (1916-1927) under Lunde 1 och den unga hustrun finns också i Inflyttningslängden B I/8 (1918-1931). 1919 skrivs de över i längden för Obefintliga. Och där förlorar jag spåret. Har sökt hjälp i Norge för att möjligen hitta något via hustruns namn men har ännu inte haft någon tur.
Nu står mitt hopp till föreningens medlemmar! Finns där någon som har en uppgift att dela med sig av till mig? Hur ska jag komma vidare?

Med hälsningar
Lena Svensson, Uppsala