Efterlysning #157

Hej!
Jag har länge forskat på mina rötter i Västernorrland och Västerbotten. I huvudsak har jag ägnat mig åt släkterna von Ahn (Abborre von Ahnen, Ahnen) och Abrahamsson Albrecht som kommande från olika landsändar knöts samman i Västernorrland. Många frågetecken kring deras vandringar i Västernorrland finns fortfarande kvar.
Men nu till min egentliga efterlysning:
Min far (90 år om en vecka) har en farbror som försvann. Hans namn var Frans Otto Svensson och han föddes 1893-03-27 i Frånö, Gudmundrå fs. Föräldrarna var Frans Otto Svensson, född 1854 i Östergötland och Ingeborg Larsdotter, född 1852 i Ljustorp.
Frans Otto d y ska enligt familjetraditionen ha rest till Amerika, om för att besöka sin farbror eller för att utvandra är osäkert i det här läget. Det kom ett brev från honom, där han sa att han skulle resa hem före andra världskriget men han hördes sedan aldrig av. Brevet är borta och ingen idag minns när det var avsänt. Hans närmaste här i Sverige har förmodat att han rånats och kanske dödats där borta.
Det jag har hittat om honom är att han 1918-06-12 gifte sig i Norge med Olava Mathilda Skaurland, hemmansägardotter född 1900 i Vikeland. De skrivs in i Församlingsboken A II a/9 (1916-1927) under Lunde 1 och den unga hustrun finns också i Inflyttningslängden B I/8 (1918-1931). 1919 skrivs de över i längden för Obefintliga. Och där förlorar jag spåret. Har sökt hjälp i Norge för att möjligen hitta något via hustruns namn men har ännu inte haft någon tur.
Nu står mitt hopp till föreningens medlemmar! Finns där någon som har en uppgift att dela med sig av till mig? Hur ska jag komma vidare?

Med hälsningar
Lena Svensson, Uppsala