Inget torsdagsöppet under våren 2017

97Hej medlem!

På grund av reparationer i fastigheten där vår lokal är belägen, kan vi inte använda lokalen under en tid. Följden av detta är att vårt öppethållande under TORSDAGAR är INSTÄLLT under våren.

Frågor om detta besvaras av
Agneta Sjöberg
tel: 0612-151 08 el. 070-693 67 83

Ådalens Släktforskarförening
www.adalensslaktforskarforening.com
www.facebook.com/AdalensSlaktforskarforening
www.anleda.net

Vad händer med Ancestrys Family Tree Maker

ancestryNu har det kommit lite mer information om vad som kommer att hända med Ancestrys släktforskningsprogramvara.

Den har ju hittills varit gratis att använda och ladda ner från Ancestry.com. Strax före jul förra året kom det information om att de inte kommer att fortsätta att utveckla programvaran och att de i slutet at 2016 helt kommer att ta bort den från sin hemsida.

Nu har det kommit info om tv alternativ.

1. Software MacKiev kommer att ta över programvaran. Den 1:a mars ser det ut som om de kommer att släppa den nya Family Tree Maker. Inte gratis nu utan det ser ut som om den kommar att kosta en avgift att köpa programvaran. Vill man dessutom synka sitt data med Ancestry.com så krävs ett dataabonnemang hos ancestry.com.
  2. RootsMagic kommer också att stödja synk med Ancestry i slutet av 2016. Med största säkerhet så krävs också här ett dataabonnemang hos ancestry.com.

Båda verkar också att stödja de där släktforskningstipsen man får i dagens programvara samt direktsökning på ancestry.com.

Så från dagens gratisprogramvara så blir framtiden betalprogramvara med största sannolikhet. Ancestry har inte skrivit så mycket om den men läser man på respektive programvaras hemsidor så kostar de idag pengar.

Utförsäljning 2015-11-27

DSC02935 fvdJULKLAPPSTIPS!

Nu rear vi ut återstående pärmar med "Födda-Vigda-Döda". Dessa är de sista vi har och vi kommer inte att trycka upp nya.

De pärmar som finns kvar är:
Skog: Födda, Vigda, Döda 1688-1920 (2 st)
Styrnäs: Födda, Vigda, Döda 1759-1920 (2 st)
Torsåker: Födda, Vigda, Döda 1688-1714, 1723-1920 (1 st) Slutsåld!
Ullånger: Födda, Vigda, Döda 1736-1920 (2 st) Slutsåld!
Ytterlännäs: Födda, Vigda 1688-1920 (2 st) Slutsåld!
Ytterlännäs: Döda 1688-1920 (2 st) Slutsåld!

Först till kvarnen gäller!

Pris: 100 kr/st eller 4st för 300 kr + ev. fraktkostnad.

Kan hämtas i lokalen den 5/12 eller 10/12. Ni som bor långväga ifrån, får dem levererad per post.