Ny bok Vandringsstaven har alltid följt mig

on .

Ny bok Vandringsstaven har alltid följt mig - en arbetarkvinna från Ådalen berättar
Murbruk förlag släpper nu Johanna Anderssons Vandringsstaven har alltid följt mig - en arbetarkvinna från Ådalen berättar.


Det är den första delen i serien Murbruk förlags historiska småskrifter. Johanna Andersson (1871-1952) var sågverksarbetarhustru från Gudmundrå i Ådalen. För några år sedan återfanns hennes anteckningsbok i en gammal källare. Vi ger ut den under namnet Vandringsstaven har alltid följt mig.
Det är en kort liten skrift på knappt 50 sidor men den ger en unik inblick i vardagslivet på den fattiga landsbygden. Huvuddelen utgörs av Johanna Anderssons berättelse om sitt eget liv. Hon berättar vad hon arbetade med, vilka husbönder som var snälla och vilka som "var lik skogens vildkatter". Vandringsstaven har alltid följt mig är ett unikt historiskt dokument för alla som är intresserade av arbetarhistoria, kvinnohistoria och av hembygdsforskning. Mer information om boken finns i på förlagets hemsida. Boken går att beställa i bokhandeln eller via www.murbrukforlag.se. Den säljs också på nätbokhandlarna, till exempel Adlibris och Bokus.
Murbruk förlag
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.