Vad händer med Ancestrys Family Tree Maker

on .

ancestryNu har det kommit lite mer information om vad som kommer att hända med Ancestrys släktforskningsprogramvara.

Den har ju hittills varit gratis att använda och ladda ner från Ancestry.com. Strax före jul förra året kom det information om att de inte kommer att fortsätta att utveckla programvaran och att de i slutet at 2016 helt kommer att ta bort den från sin hemsida.

Nu har det kommit info om tv alternativ.

  1. Software MacKiev kommer att ta över programvaran. Den 1:a mars ser det ut som om de kommer att släppa den nya Family Tree Maker. Inte gratis nu utan det ser ut som om den kommar att kosta en avgift att köpa programvaran. Vill man dessutom synka sitt data med Ancestry.com så krävs ett dataabonnemang hos ancestry.com.
    http://www.mackiev.com/index.html
  2. RootsMagic kommer också att stödja synk med Ancestry i slutet av 2016. Med största säkerhet så krävs också här ett dataabonnemang hos ancestry.com.
    https://www.rootsmagic.com/

Båda verkar också att stödja de där släktforskningstipsen man får i dagens programvara samt direktsökning på ancestry.com.

Så från dagens gratisprogramvara så blir framtiden betalprogramvara med största sannolikhet. Ancestry har inte skrivit så mycket om den men läser man på respektive programvaras hemsidor så kostar de idag pengar.