Tips om foton, vem är det på fotot?

Bakgrund

Det är ganska många som idag har gamla foton som ligger i gamla album eller i en kartong och de vet inte vilka som är på fotografierna.
Vad ska man göra? Slänga bort dem?

Vad kan man då göra?

Idag, 9/2 2023, finns det totalt 252 863 fotografier inlagda på Rötters Porträttfynd. Detta är sedan den 1:a oktober 2002.
De är indelade på landskap och sedan fotografer som verkat i dessa landskap.

Gå gärna dit och lägg in dina porträtt, eller som de mer noggrant heter, visitkorts- och kabinettsfotografier. Du kan ha tur att någon redan har lagt in dina foton och att någon har satt namn på personerna.

Efter det lägger du in dina bilder om de inte redan finns där. Hur man gör det finns beskrivet på Porträttfynd.

https://www.rotter.se/faktabanken/portrattfynd

Ok, om man inte hittar något namn, ska jag slänga dem?
Nej, tycker jag. Det är då mycket bättre att ge bort dem till någon som tar hand om dem. Ge dem kanske till en lokal släktforskarförening, sälj dem på Tradera men släng inte bort dem.
Slängs de i soporna är de borta för evigt, det är de inte om du ger bort fotona till någon som tar hand om dem. Kanske någon vet namnet och du får reda på det en månad efter det att du lagt dem i soporna.

Sedan finns det också många lokala Facebook-grupper där man också kan lägga in fotona och fråga om någon vet vem det är.

Lokalt här i Kramfors vet jag idag minst tre grupper där man kan lägga in foton får att få kommentarer och kanske få reda på vem det är på fotot.

PS: På högra sidan i fotot ovan är det min farfar Verner Hägglund, född i Resele.

Similar Posts